Hedef Koleji öğrencileri okulun eğitim felsefesi gereği sadece izleyen,dinleyen bir öğrenci profilinin aksine proje üreten ya da var olan bir projenin önemli bir parçası olabilen;fikir üreten,yaşayarak öğrenen,uygulayan ve en önemlisi bunları okulun ona sağladığı öz güvenle rahatlıkla kalabalıklar önünde sergileme yeteneğine sahip bireylerdir.Projelerini veya fikirlerini ders dışı etkinliklerde başarıyla sunarlar.Şimdi bu etkinliklerden bazılarına göz atalım:
MUN (Model United Nations), pek çok kolejde düzenlenen ve temel olarak Birleşmiş Milletler’in farklı komitelerinin, simülasyon olarak öğrenciler tarafından canlandırıldığı ve genelde konferans şeklinde gerçekleşen bir etkinliktir. Türkiye’de MUN konferansları genellikle İngilizce gerçekleştirilmektedir.
Dünya sorunlarının tartışıldığı bu konferanslarda Hedef Koleji öğrencileri akıcı ve etkileyici İngilizceleriyle en değerli katılımcı sertifikası almışlar ve büyük beğeni toplamışlardır.Ortaokul çağındaki bir öğrencinin kalabalık bir izleyici kitlesi önünde savunduğu görüşü hem de İngilizce olarak heyecanlanmadan ifade etmesi ne kadar zordur,siz düşünün!
Eko-Okullar Programı okul öncesi ile ilk ve ortaokullarda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan bir programdır. Katılımcı yaklaşımıyla okullardaki öğrenciler hem çevresel konularda bilgi edinirler, hem de ailelerini, yerel yönetimleri ve sivil toplum kuruluşlarını (STK) çevresel konularda bilinçlendirmede etkin rol alırlar. Program,okullarda ISO 14001/EMAS üzerine kurulmuş bir çevre yönetim sisteminin uygulanmasını da sağlar.
Hedef Koleji Fen ve Teknoloji Öğretmenleri öncülüğünde gerçekleştirilen ve EkoTİM adı verilen öğrenci grubunun katkılarıyla sürdürülebilen istikrarlı çalışmalar sonucu okulumuz iki yılın sonunda 2019 yılının haziran ayında EKO OKUL SERTİFİKASI almaya hak kazanmıştır.
Öğrencilerimizin özellikle Geri Dönüşüm ile ilgili yaptıkları çalışmaları sürdürürken ”Manisa Kent Meydanı”nda yurttaşlar arasında farkındalık yaratmak için gerçekleştirdikleri röportajlar ve anket uygulamaları proje yürütücüleri tarafından “en verimli etkinlik” seçilmiştir.10 ile 12 yaş arasındaki bu çocukların hiç sıkılmadan,çekinmeden tanımadıkları yetişkinlerle anket uygulaması yapabilmesi ancak HEDEFLİ olmanın sağladığı öz güvenle mümkün olabilirdi,öyle de oldu.
PRET-A-PET ( Protect-Respect-Educate-Treat Animals and People with empathy and Tenderness) projesi bir Erasmus + projesidir.
2016-2018 yılları arasında uygulanan proje 5 değişik ülkeden 6 ortaklı olup Avrupa Birliği fonundan finanse edilmiştir. Manisa HEDEF KOLEJİ koordinatörlüğünde yürütülen projenin ortakları, İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, İtalya, Fransa, Yunanistan ve Romanya’dır. Her akışta 5 öğretmen ve 4 öğrenci proje toplantılarına katılmıştır. Böylece okulumuzdan 20 öğretmen, 16 öğrenci projede yer almıştır.
Fransa, İtalya ve Romanya ayağı gerçekleştirilen projenin Yunanistan ayağı ise 7-12 Mayıs 2018 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Fransa , İtalya, Romanya ve Yunanistan dan gelen misafirlerimizi ise 5-10 Mart 2018 tarihlerinde Manisa’da ve okulumuzda ağırladık.Halk oyunları ekibi ve Mehteran takımı ile karşıladığımız misafirlerimizi, Selçuk, Efes, Meryem Ana Evi, Çiçekliköy ve Kemeraltında gezdirdik. Ayrıca çeşitli etkinliklerde bulunduk.
Hedef Koleji öğrencileri bu proje kapsamında neler yaptı dersiniz? Projenin ayaklarını oluşturan ülkelere öğretmenleriyle birlikte giden öğrencilerimiz,Türk kültürünü tanıtan sunumlar,folklorik danslar,oyunlar sergilerken yine öz güvenleri ile yabancıları şaşırtmayı başardılar. Tüm ülke katılımcıları içinde İngilizceyi en akıcı konuşan grup bizim öğrencilerimizdi.Ayrıca hayvan hakları konusunda sundukları gerçekçi öneri ve yaklaşımlar da çok beğenildi.Hatta öğrencilerimiz sözlerini yazdıkları ve besteledikleri bir hayvan şarkısıyla birinci bile oldular.HEDEF FARKI PRET-A PET” e de damgasını vurdu.